Amagersandwich med foie gras med æbler, salat, peberrod og tomatemulsion

www
Fødevarer 21. september 2007 19:31

{ 400 gram foie gras { 2 skiver rugbrød { 2 skiver groft toastbrød Blandet salat: { 1 stk. æggeblomme { 2 dl god olivenolie { 2 stk. æbler { Frisk peberrod, cognac, hvidvins eddike, tomat koncentrat, citronsaft Foie gras plukkes i mindre stykker, og eventuelle blodårer fjernes. Stykkerne lægges på et fad, og der hældes en smule cognac over (ca. 1/2 dl) lad foie gras¿en ligge kold i et par timer. Når det er blevet god kold, så røres dette sammen og smages til med salt og peber, det bredes ud på en bageplade, så det ligger i ca. 1 cm tykkelse. Bag det i ovnen ved 140 grader i ca. 10 min. Efter bagning stilles pladen på køl under pres. Når moussen er blevet helt kold, skæres den ud i passende størrelser. Salaten skylles og vendes med lidt god olivenolie og hvidvinseddike. Skær skorpen fra rugbrød og toastbrød og del dem, så du har fire stykker af hver. Rist dem let i ovnen ved 180 grader i ca. 6 min. 1 æggeblomme piskes sammen med en teskefuld hvidvinseddike, herefter piskes olivenolie i lidt ad gangen. Kommer man for meget olie i på en gang, vil den skille! Kom olie i til den har den passende konsistens og smag til med tomatkoncentrat, salt og peber Æblerne skylles, og stilken fjernes. Skær æbler i så tynde skiver så muligt, så du har kernehuset i midten af skiverne, fjern kerner og kernehus og pres lidt citronsaft ud over dem. Peberroden skrælles, og den rives ud over æbleskiverne. Anretning: Lav en sandwich med toastbrødet i bunden, så æbler med revet peberrod, derpå et stykke foie gras. Læg salat oven på og slut af med en skive ristet rugbrød. Læg sandwichen på en tallerken og læg lidt tomatemulsion rundt om.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...