Amalie skal til OL

18-årige Amalie Thomsen fra Nørresundby spås en stor fremtid. Både Dansk Kano og Kajak Forbund og Team Danmark forventer, hun kommer til OL.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Træningen går rigtig godt for kajakroeren Amalie Thomsen fra Kano- og Kajakklubben Limfjorden i Nørresundby.

Sidste sommer vandt Amalie Thomsen EM guld i toer-kajak, EM sølv i firer-kajak og guld i enerkajak på maraton-distancen for juniorer. I år rykker hun op til seniorerne, og der er mange, der tror på hende, og hun er netop kommet med i Team Danmarks talentprogram.

Blandt 28 andre unge mellem 14 og 20 år fra 13 forskellige sportsgrene får Amalie Thomsen hjælp af topprofessionelle trænere for at træne optimalt op til VM og OL.

- Det var superfedt at være blandt de 28, det åbner nok nogle flere veje, så jeg kan komme med til OL. Det er rimelig realistisk, hvis jeg bliver ved med at træne lige så godt, som jeg gør nu, siger Amalie Thomsen.

Samtidig med den prestigefyldte plads i talentprogrammet, så er Amalie Thomsen også en del af Dansk Kano og Kajak Forbunds hold af syv kvinder, der skal skaffe kajak-guld til VM og OL i mandskabsbådene toer- og især firer-kajak.

Planen med Dansk Kano og Kajak Forbunds pigehold er en investering i fremtiden. Forbundet vil lave et stærkt kvindelandshold, der med fine placeringer til VM vil sikre Danmark en plads til OL i 2016 i Rio i Brasilien. Sådan et hold er ikke set siden 1992 i Barcelona.

- Vi tror på, at der i denne flok er noget af det potentiale, der skal til for at skabe én eller flere både, der kan nå et OL kvalifikationsniveau, siger landstræner René Olsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Afsløring: Ansatte risikerede at styrte i døden på kriseramt nordjysk teater
Luk