Udland

Amanda Knox overvejer at vende tilbage til Italien

De italienske myndigheder kan ikke kræve den tidligere drabsdømte amerikaner udleveret.

Amanda Knox overvejer at vende tilbage til Italien

Den amerikanske studerende Amanda Knox siger, at hun muligvis vender tilbage til Italien, når en domstol endnu engang skal tage stilling til, om hun er skyldig i drabet på den 21-årige brite Meredith Kercher i 2007.

Det fortæller hun i forbindelse med lanceringen af en selvbiografi, hun har skrevet om sine oplevelser i det sydeuropæiske land.

- Mine advokater siger, at jeg ikke behøver at rejse tilbage, men for at være ærlig overvejer jeg det stadig, siger hun ifølge BBC.

I bogen tegner 25-årige Knox et billede af sig selv som en naiv, ung kvinde, der blev snydt af et fremmed lands retssystem. Hun fortæller også om et liv fuldt af stoffer og sex som studerende i den italienske by Perugia.

Det italienske retssystem kan ikke kræve Knox udleveret, men må lade det være op til de amerikanske myndigheder at vurdere, om hun skal sendes tilbage over Atlanten.

Tirsdag sagde Knox til USA Today, at tanken om at vende tilbage til Italien er "skræmmende".

- Men det er også vigtigt for mig at sige, at det her ikke blot er noget, der sker langt borte, og som ikke betyder noget for mig.

- På en eller anden måde føler jeg, at det er vigtigt for mig at formidle. Og hvis min tilstedeværelse er, hvad der skal til for at formidle det, så rejser jeg, sagde hun.

Knox tilbragte fire år i fængsel, efter at hun og hendes tidligere kæreste Raffaele Sollecito blev dømt for at have dræbt Meredith Kercher, der blev fundet halvnøgen i en blodpøl på gulvet i sit soveværelse i det hus, hun delte med Knox tilbage i 2007.

Både Knox og Sollecito blev kendt skyldig i den oprindelige retssag i 2009 og blev idømt henholdsvis 26 og 25 års fængsel.

Men i oktober 2011 blev de begge frikendt i en appelsag. Og Amanda Knox rejste hjem til Seattle i USA.

Kun fire måneder efter udtrykte anklagemyndigheden et ønske om at genåbne sagen, fordi den mente, at Knox blev frifundet på grund af "udeladelser og mange fejltagelser", og for nylig besluttede Italiens højesteret at genåbne sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.