Amatør-VM spærrer for bustrafikken

Trafikken bliver i løbet af weekenden påvirket markant af amatør-VM i landevejscykling

Amalie Tarp Borup
Amatør-VM blev skudt i gang torsdag i Hobro, hvor der blev kørt enkelstart. Foto: Martin Damgård
Nordjylland 4. september 2015 10:31 - Opdateret 4. september 2015 15:46

NORDJYLLAND: I disse dage afvikles amatør-verdensmesterskaberne i landevejscykling i Nordjylland. Og cykelfesten får store konsekvenser for bustrafikken både fredag og søndag.

Fredag køres der holdløb med start og slut i Aalborg midtby. Derfor lukkes der for bustrafik i Aalborg midtby i tidsrummet kl. 17 til 21.

Det betyder, at linje 1, 2, 12, 13, 15, 16 og 17 kører via Vesterbro og Prinsensgade i stedet for deres normale rute via Boulevarden, Vingårdsgade og Østerågade. Linje 11, 14, 17 og 39 kører via Karolinelundsvej og Jyllandsgade.

Spærringer fra tidlig morgen

Søndag 6. september kører amatørrytterne linjeløb, der strækker sig over 165 km - ligeledes med start og slut i Aalborg.

Det påvirker bustrafikken i og omkring Aalborg. Her vil der nemlig være spærret for buskørsel fra tidlig morgen flere steder.

I Gistrup vil der være lukket helt for bustrafik det meste af formiddagen. Dette rammer især metrobus 2, der først kører til Gistrup efter kl. 11.30. Linje 15 og 23 betjener ikke strækningen fra Aalborg Busterminal til Visse før efter ca. kl. 18.

Der er i øvrigt ruteomlægninger på de fleste bybuslinjer, der normalt kører igennem Aalborg midtby, og der kan forventes forsinkelser på samtlige buslinjer.

Vejspærringer i store dele af Nordjylland

Landevejsløbet søndag har start og slut i Aalborg, men ruten kommer også igennem Rebild, Mariagerfjord og Vesthimmerlands kommune.

I den forbindelse vil flere veje på og i nærheden af ruten blive spærret eller trafikreguleret på anden vis af hensyn til rytternes og tilskuernes sikkerhed. Det sker fra tidlig morgen til ud på eftermiddagen.

Du kan se hele ruten for søndagens løb her

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...