Ambitiøse musikere til Rockweekend

Det lokale band FEMO satser alt på deres musik

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:De fire af dem kommer fra Sæby, og så er der lige en enkelt fra Skagen.

Alle fem går i 2. g på Frederikshavn Gymnasium, og den altoverskyggende lidenskab er deres band FEMO, som sidste år vandt en musikkonkurrence med deltagelse af amatørbands fra hele landet.

- Sejren gav os da et boost af selvtillid. Og nu er vi klar til at tage næste skridt, siger forsangeren Magnus Dalsgaard, der sammen med resten af bandet deltager i Rockweekend i Det Musiske Hus i Frederikshavn, hvor det først og fremmest handler om at klæde de unge på til at blive musikere.

- Vi kan jo "kun" spille musik. Alt det andet ved vi ikke noget om, så vi er her for at lære, siger Magnus Dalsgaard.

I alt er der tilmeldt 30 unge amatørmusikere til Rockweekend, og FEMO og alle de andre kunne i løbet af lørdagen blandt andet høre mere om, hvordan man får jobs i branchen, ligesom de fik viden omkring økonomi og om, hvordan man iscenesætter sin optræden og når ud til publikum.

Som beskrevet i NORDJYSKE i går, blev der taget bandfoto af FEMO fredag eftermiddag, og alt sammen har et formål.

- Vi satser da på, at bandet får succes, og vi skal blandt andet lære at markedsføre os selv, lyder der ambitiøst fra Magnus Mølgaard Christensen, der er trommeslager i FEMO.

De fem medlemmer i bandet har for længst gjort op med sig selv, at de vil give musikken en chance.

Og selv om Magnus, Magnus, Mads, Niels og Thomas alle har kærester, så har de planer om at rejse til England i et års tid efter gymnasiet for at spille musik og få kontakter.

De musikalske drømme fra FEMO er sød musik i Jens Ole Amstrups ører. Han er musikchef i det regionale spillested "Det Musiske Hus" i Frederikshavn, og Amstrup er samtidig tovholder på Rockweekend, som holdes for første gang.

- Dels giver vi deltagerne noget bevidsthed om dem selv som musikere og deres musik. Dels lærer vi dem noget om branchen, fortæller Jens Ole Amstrup.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden