American Days er i gang

Aalborg fejrer i disse dage USA’s uafhængighed

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Torben Tvorup Christensen fortalte amerikanske anekdoter til American Days. Gæt hvor mange amerikanere, der har danske rødder og læs mere i teksten.

AALBORG:Traditionen tro blev USAs uafhængighedsdag markeret og fejret fredag og lørdag med amerikansk feststemning i Aalborg midtby.

På C.W. Obels Plads var restauranterne trukket i amerikaner-stemning med masser af burgere, coleslaw og spareribs, og på scenen blev der spillet ægte jazz af Dixieland Jazz og Mike Owens New Orleans Gang.
Når der ikke var musik, så fik publikum mulighed for at høre amerikanske anekdoter fortalt af Torben Tvorup Christensen fra Udvandrerarkivet. Blandt andet kunne han fortælle, at flere end to millioner amerikanere opfatter Danmark som det land, deres familie stammer fra. Derfor er der mere end nogensinde god grund til at fejre danskernes andet "hjemland". Det mener i hvert fald aalborgensiske Louise Nørgaard Glud, der selv har familie, der er udvandret til Venezuela og USA.
- Jeg synes, det er godt at holde fast i relationerne til de lande, vi er forbundne med på den ene eller anden måde. Og American Days giver en god lejlighed til at gøre det, siger Louise Nørgaard Glud.
Hendes familie udvandrede i 30'erne til Venezuela, og efterkommerne er siden flyttet til Boston, New York og Texas.
American Days i Aalborg sker i forbindelse med Rebildselskabets 100 års jubilæum for fejringen af den amerikanske uafhængighedsdag den 4. juli.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.