USA

Amerikaner slår 11 år gammel tikampsrekord

Verdensrekorden i tikamp blev slået med 13 point af amerikaneren Ashton Eaton på hjemmebane.

EUGENE:9000 point har længe været en magisk grænse i mændenes tikamp.

Indtil i går var det kun tjekken Roman Sebrle, der nogensinde havde passeret, den, men nu må han dele æren med amerikaneren Ashton Eaton.

Og samtidig må tjekken se sin 11 år gamle verdensrekord overgået med 13 point, idet Eaton ved de amerikanske OL-udtagelser nåede op på 9039 point.
En præstation, der blev godt hjulpet på vej af publikum i byen Eugene i delstaten Oregon, hvor rekordholderen træner til daglig. Specielt på den afsluttende 1500-meter var støtten hørbar.
- På de sidste 600 meter var det ikke mine egne ben, der løb. Det var utroligt. Der er magi her, sagde Ashton Eaton efter at have sat rekorden, der oven i købet blev sat i dårligt vejr.
Eaton vandt syv af de 10 discipliner og præsterede de bedste resultater på 100-meteren og i længdespring nogensinde ved et tikampstævne med henholdsvis 10,21 sekunder og 8,23 meter.
Han sidder også på verdensrekorden i indendørs femkamp, og må nu regnes som storfavorit til OL-guldet, og måske sætter han en endnu en verdensrekord ved legene i London.
- Det fantastiske ved det her er, at jeg ikke engang føler, at jeg har ramt min grænse endnu.
- Jeg føler stadig, at jeg kan løbe hurtigere, hoppe højere og kaste længere, siger Eaton.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.