Amerikansk bankgigant indgår milliardforlig

Pensionskasser for lærere og betjente kan se frem til erstatning fra en bank, som de siger vildledte dem.

Amerikansk bankgigant indgår milliardforlig

Den kæmpestore amerikanske bank Citigroup er klar til at betale 730 millioner dollar i et forlig med en gruppe obligationsejere, som mener, at de blev vildledt under finanskrisen i 2008.

Modtagerne af de mange penge, der i danske kroner løber op over 4,2 milliarder, tæller blandt andre pensionskasser for lærere i delstaten Arkansas og betjente i Louisiana.

De mente blandt andet, at banken ikke havde oplyst tilstrækkeligt om, hvor udsatte obligationerne var på grund af risikable boliglån - de såkaldte subprimelån - forud for og under krisen fra maj 2006 til november 2008.

- Det var først i november 2008, da banken modtog betydelig hjælp fra regeringen, at investorer fandt ud af hele sandheden om Citigroups finansielle tilstand, lyder det fra obligationsejernes advokatfirma Bernstein Litowitz Berger & Grossman.

Bankgiganten afviser fortsat beskyldningerne og siger i en meddelelse, at forliget bliver indgået "udelukkende for at eliminere den usikkerhed, byrde og omkostning" som et langstrakt sagsforløb ville betyde.

- Vi ser frem til at lægge denne sag bag os, lyder det fra banken.

Forliget er det seneste skridt, som Citigroup har taget for komme sig over finanskrisen. Citigroup var særligt hårdt ramt af krisen i forhold til andre finansinstitutioner.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.