Amerikansk diplomat i Kina får hjerneskade efter mystisk lyd

En amerikansk diplomat i Kina har symptomer, der ifølge Mike Pompeo svarer til skader hos ansatte i Cuba.

En ansat ved det amerikanske konsulat i Guangzhou i Kina er vendt hjem til USA med en mild hjerneskade efter en oplevelse med "unormal lyd og trykbølger".


Den ansatte fik forskellige fysiske symptomer fra slutningen af 2017 til april i år. Han er vendt hjem for at blive undersøgt nærmere. Konklusionen er, at diplomaten har en mild traumatisk hjerneskade.

Den amerikanske ambassade advarer på baggrund af episoden amerikanere i Kina. Hvis man pludseligt oplever meget høje lyde eller mærker en underlig fornemmelse, skal man ikke forsøge at finde ud af, hvor det kommer fra, lyder det.

- Flyt dig i stedet væk til et sted, hvor lydene ikke er, lyder det i en mail fra ambassaden.

Ifølge den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, minder symptomerne om dem, som amerikanske diplomater tidligere har fået i Cuba.

I 2017 kom det frem, at 22 amerikanske diplomater og familiemedlemmer på mystisk vis har fået permanente høreskader eller hjerneskader under deres ophold i Cuba.

USA's undersøgte, om de var blevet angrebet med ultralydsenheder. Sagen førte til, at USA udviste en række cubanske diplomater.

USA og Kina har startet en fælles undersøgelse af episoden i Guangzhou, som amerikanerne "tager meget alvorligt", lyder det.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst