Amerikansk rockband sagsøgt for at vanære Rusland

Bloodhound Gang bliver sagsøgt af russiske myndigheder efter at have nedgjort landet under koncert.

Amerikansk rockband sagsøgt for at vanære Rusland

Bandmedlemmerne i det amerikanske rockband Bloodhound Gang bliver beskyldt for at have opfordret til had og fjendskab mod Rusland under deres show i Ukraine i juli.

Den russiske pendant til FBI, Russian Investegative Committee, nævner specifikt bandets forsanger og guitarist, James Moyer Franks, og bassist, Jared Hennegan. Det skriver Billboard.

- Moyer, Hennegan og andre ukendte personer har startet et plot for at vanære russiske borgere og danne en kriminel gruppe der fokuserer på dette, skriver Russian Investegative Committee i en pressemeddelelse.

Hændelsen, der satte en efterforskning i gang, skete under et show i Kiev 30. juli. Jared Hennegan lagde et russisk flag i sine bukser og gnubbede sin kønsdele mod det før han kastede det ud til publikum. Både han og James Moyer Franks råbte nedgørende ting om Rusland under showet.

I august skulle bandet have spillet på den russiske rockfestival Kubana, men det blev aflyst af festivalledelsen. Rygterne svirrede om, at det var en ordre fra russiske autoriteter.

I pressemeddelelsen står der yderligere, at landet overvejer at sætte Hennegan og Franks på en liste over eftersøgte.

Bandet er blevet bandlyst fra Rusland de næste fem år.

Newspaq

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst