Udland

Amerikansk soldat kan ikke forklare massakre

En amerikansk soldat, der slog 16 civile ihjel i Afghanistan, ved ikke hvorfor han gjorde det.

Amerikansk soldat kan ikke forklare massakre

Den 39-årige amerikanske sergent, Robert Bales, erkendte sig onsdag skyldig i drabet på 16 civile i en landsby i Afghanistan i et retsmøde ved en militærdomstol i den amerikanske stat Washington.

Erkendelsen af de 16 drab, seks drabsforsøg og syv overfald kom som led i en aftale med anklagemyndigheden om, at han så vil slippe for dødsstraf.

- Jeg besluttede mig for at dræbe og så dræbte jeg ved at skyde og brænde hende, forklarede han igen og igen, da han for hver af de 16 ofre skulle forklare, hvad han havde gjort.

Massakren fandt sted om aftenen 11. marts sidste år, da Robert Bales forlod en militærlejr i den sydlige del af Kandahar Provinsen.

Han trængte ind i landsbyen, hvor han skød omkring sig. Af hans 22 ofre var 17 kvinder eller børn. Næsten alle ofrene blev skudt i hovedet, og efterfølgende satte han angiveligt ild til flere af ligene.

Da han blev spurgt, hvorfor han havde dræbt beboerne i landsbyen, svarede han:

- Når det kommer til hvorfor, så har jeg selv stillet det spørgsmål en million gange siden. Der er ikke en eneste god grund i verden til, at jeg har gjort de forfærdelige ting, jeg har gjort.

Derefter blev han spurgt, om han kunne huske, at han havde brændt ligene.

- Jeg kan huske, at der var en lampe i værelset, og jeg kan huske, at der var en brand efter hændelsen. Men at sige, at jeg husker, at jeg smed lampen hen på de mennesker ... det erindrer jeg ikke, svarede han.

Den 19. august sættes retten igen for at afgøre, hvilken straf Robert Bales skal have.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.