Amerikansk udsending: Syrien fremstiller kemiske våben

"Der er masser af beviser for", at syriske regeringsstyrker fremstiller kemiske våben, advarer udsending.

Ritzau
Central plads i den oprørsstyrede provins Idlib i Syrien. Omkring 1000 er flygtet fra provinsen af frygt for angreb. Foto: Zein Al Rifai/Ritzau Scanpix
Politik 6. september 2018 23:43 - Opdateret 7. september 2018 00:16

En ny amerikansk udsendt i Syrien frygter, at der kan komme et angreb med kemiske våben i den nordvestlige provins Idlib i Syrien.

Der er "masser af beviser for", at syriske regeringsstyrker fremstiller kemiske våben, lyder advarslen fra amerikaneren Jim Jeffrey.

- For os er ethvert angreb forkasteligt og ses som en hensynsløs optrapning, fortæller den udsendte til journalister og tilføjer:

- Der er masser af beviser for, at kemiske våben bliver fremstillet.

Idlib er det sidste større område i Syrien, der er under oprørsgruppers kontrol.

Syriske regeringsstyrker har siden nytår generobret dele af Idlib og har i de seneste uger samlet sig ved grænserne til provinsen.

Det har udløst international frygt for, at Idlib kan blive skueplads for en humanitær katastrofe af en størrelse, som endnu ikke er set i Syrien.

Tidligere torsdag oplyste Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr), der overvåger udviklingen i det krigshærgede land, at omkring tusind mennesker er flygtet fra området.

Indbyggerne i dele af provinsen begyndte onsdag aften at forlade deres hjem i Idlib-provinsen og tage mod enten Aleppo i vest, den nordlige Afrin-region eller områder tæt ved den tyrkiske grænse.

De har ikke tiltro til, at de forhandlinger mellem Rusland, Tyrkiet og Iran, som indledes i den iranske hovedstad, Teheran, fredag, vil føre til en politisk løsning i Idlib.

Det sagde leder af observatoriet Rami Abdul-Rahman tidligere torsdag.

Ifølge FN bor der næsten tre millioner mennesker i Idlib. Af dem er der frygt for, at op mod 800.000 mennesker vil flygte.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...