Udland

Amerikanske demonstranter vil tegne profeten foran moské

Demonstrationen er ifølge arrangørerne en reaktion på et islamistisk angreb i Texas tidligere på måneden.

Moskéen i delstatens Arizonas hovedstad, Phoenix. Foto: Ross D. Franklin/AP/POLFOTO/arkiv

Moskéen i delstatens Arizonas hovedstad, Phoenix. Foto: Ross D. Franklin/AP/POLFOTO/arkiv

Politiet i Arizona øger fredag sikkerheden foran en moské i delstatens hovedstad, Phoenix.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker, efter en gruppe demonstranter har annonceret en demonstration foran moskéen, hvor de blandt andet vil lave tegninger af profeten Muhammed i forbindelse med fredagens aftenbøn.

- Udfordringen er ikke at håndtere demonstranter og folk med forskellige meninger. Vores mål, og den virkelige udfordring, er at forsøge at forudsige ulovligheder, der kan ske i forbindelse med denne slags begivenheder, skriver byens politi i en mail til Reuters.

Demonstrationen kommer efter en episode tidligere på måneden, hvor to mænd angreb en udstilling med Muhammed-tegninger i Texas. Hovedtaleren på udstillingen var den hollandske højrefløjspolitiker Geert Wilders.

De to mænd, som begge mistede livet uden at dræbe nogen, kom fra Arizona og havde deres gang i netop den moské, hvor fredagens demonstration vil finde sted.

Ifølge arrangørerne sker det som hævn for angrebet tidligere i maj.

- Dette er en reaktion på det nylige angreb i Texas, hvor to bevæbnede terrorister med forbindelser til ISIS forsøgte at lave jihad, skriver de på Facebook.

Ifølge det amerikanske magasin Foreign Policy opfordrer arrangørerne deltagerne til at medbringe amerikanske flag og våben til demonstrationen.

Borgmesteren i Phoenix, Greg Stanton, er utilfreds med fredagens demonstration, men han har ikke tænkt sig at sætte en stopper for den.

- Jeg ville ønske, at det ikke skete på dette sted, i min by. Men som borgmester kan jeg balancere mit ansvar over for byens befolkning, siger han til CNN.

Efter angrebet i Texas blev det undersøgt, om de to gerningsmænd havde forbindelser til Islamisk Stat, men det blev ikke påvist.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.