Udland

Amerikanske kunder lægger sag an mod Volkswagen

Der er tradition for sagsanlæg, når amerikanerne føler sig snydt, og VW's miljø-bedrageri er ingen undtagelse.

To amerikanere har valgt at lægge sag an mod Volkswagen, efter det er kommet frem, at bilgiganten har installeret software i 11 millioner biler for at snyde i miljømålinger, skriver engelske Sky News.

Amerikanernes advokat, Robert Clifford, siger, at hans klienter ikke ville have købt deres VW-biler, hvis de vidste, at bilerne ikke er så miljøvenlige som lovet, og han påpeger, at bilerne må formodes at falde i værdi i kølvandet på skandalen.

Desuden siger Clifford, at det er et problem for hans klienter, at de nu kan risikere at myndighederne vil have fjernet bilerne fra de amerikanske veje, da de ikke lever op til de strikse amerikanske regler på området.

VW's administrerende direktør, Marin Winterkorn, har været ude og undskylde for skandalen.

Avisen Hannoversche Allgemeine Zeitung skriver, at hovedaktionærerne har mistet tilliden til den administrerende direktør, mens iagttagere vurderer, at hans job hænger i en tynd tråd.

Når Winterkorn onsdag skal forklare sig over for bestyrelsen, vil bestyrelsesmedlemmerne blandt andet kræve svar på, om han kendte til snyderiet med de mange biler.

Det erfarer Bloomberg News fra en kilde tæt på sagen.

Ifølge USA's miljøagentur, EPA, har den tyske bilkoncern med sin software fået dieseldrevne biler til at forurene voldsomt med miljø- og sundhedsfarlige stoffer, mens de kørte rundt på amerikanske veje.

Bilerne stoppede imidlertid straks udledningerne og opførte sig miljømæssigt eksemplarisk, når de blev kaldt til kontrol.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst