Amerikanske kvaler sænker Legos vækst

Lego tjener stadig milliarder og sælger flere klodser. Men det går ikke lige så hastigt som sidste år.

Josh Bertram Foto: Free/Stuart Ramson

Josh Bertram Foto: Free/Stuart Ramson

Danmarks måske mest kendte selskab og verdens største legetøjsproducent, Lego, solgte igen markant flere klodser og for flere milliarder i første halvår end samme periode sidste år. Men jubelvæksten fra 2015 er væk.

Det er det amerikanske marked, der har svigtet for Lego. Et marked der ellers i 2015 voksede voldsomt.

Legos salg steg med 11 procent i første halvår af 2016 til 15,7 milliarder kroner.

I 2015 voksede salget med markante 25 procent.

- Opretholdelse af en tocifret vækst år efter år gennem mere end et årti er et bevis på de uendelige muligheder, som børnene finder i Lego leg, og det er resultatet af den store indsats af flere end 18.000 Lego medarbejdere over hele verden, skriver administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp i regnskabet.

Nettoresultatet landede i første halvår på 3,5 milliarder kroner, og det var ganske uvant et lille fald for Lego sammenlignet med samme periode sidste år.

Lego noterer sig, at salget steg i Asien og Europa, men at det var fladt i USA. Netop USA bød på en voldsom vækst sidste år.

- I USA må vi erkende, at vi ikke har igangsat de nødvendige initiativer eller ydet den støtte, der har skullet til for at holde det samme høje vækstniveau.

- Som resultat heraf har vi arbejdet tæt sammen med vores kunder og fokuseret på vores initiativer på det amerikanske marked for at genvinde momentum, skriver finansdirektør John Goodwin.

De amerikanske udfordringer til trods har Lego fastholdt sine markante investeringer i udvidelse af forretningen. I første halvår er selskabet begyndt på at bygge nye fabrikker i Kina og Mexico.

Derudover er der ansat 3500 nye medarbejdere i halvåret, så Lego nu har 18.500 ansatte globalt.

Mens omsætningen ikke steg så meget som i 2015 er Lego fortsat verdens største producent af legetøj.

Ærkerivalen Mattel omsatte for 12,2 milliarder kroner i første halvår af 2016, et lille fald, mens Hasbro omsatte for 11,4 milliarder kroner, en solid stigning på 13 procent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.