Amnesty: Giv asyl til alle syriske flygtninge

Amnesty ønsker, at Danmark ligesom Sverige giver opholdstilladelse til alle syriske asylansøgere.

Amnesty: Giv asyl til alle syriske flygtninge

I øjeblikket venter omkring 200 syrere på at få behandlet deres asylansøgninger i Danmark.

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International ønsker, at de syriske asylansøgere skal have permanent opholdstilladelse, ligesom de har fået det i Sverige.

- Situationen i Syrien er nu så katastrofal, at det er på tide, at Danmark følger Sveriges eksempel og giver alle syrere i Danmark permanent ophold, skriver Amnesty i en pressemeddelelse.

De syriske flygtninge bliver ikke tvunget til at rejse hjem, men de har ikke mulighed for at etablere sig på samme vis, som de landsmænd der har fået tildelt opholdstilladelse, lyder det blandt andet i kritikken fra menneskerettighedsorganisationen.

Migrationsverket i Sverige fastslog for få dage siden, at man vil tildele permanent ophold til alle syrere, der søger asyl på svensk territorium.

Det sker uden en individuel vurdering af hver enkelt ansøger og med baggrund i, at Syrien er et krigshærget land, hvor fred ikke er inden for rækkevidde.

I Danmark kan man få afslag på asyl, hvis Flygtningenævnet vurderer, at den asylansøgende ikke er personligt forfulgt eller i særlig fare.

- Det giver ingen mening at insistere på, at man skal leve op til kravet om at være individuelt forfulgt for at få asyl. Kamphandlingerne og overgrebene mod den syriske civilbefolkning er nu så omfattende, at alle syrere er i fare.

- Giver man syrerne asyl nu, kan disse mennesker rent faktisk få en meningsfuld tilværelse og deres børn komme i skole, mens vi venter på freden, siger generalsekretær i Amnestys danske afdeling Lars Normann Jørgensen.

Amnesty påpeger, at man tidligere har set lignende situationer med bosniske og irakiske flygtninge. Derfor mener organisationen, at der er brug for en særlig beskyttelse i form af en krigsflygtningestatus, der skal give umiddelbar opholdstilladelse.

Herhjemme har justitsminister Morten Bødskov (S) tidligere afvist, at man vil agere på samme måde, som man har gjort i Sverige.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst