Amputeret DR-redaktion til Nordjylland

28 af 51 medarbejdere på DR har sagt ja til at flytte med deres arbejdsplads til Jylland.

Arkivfoto
København 16. november 2016 14:54

KØBENHAVN: Det bliver en række amputerede redaktioner, der fra og med næste år og frem til 2018 rykker fra DR-Byen i København til Aarhus og Aalborg.

Det står klart, efter at fristen for at tilkendegive om man vil flytte med, er udløbet.

Ifølge DR har 28 af de berørte medarbejdere valgt at takke ja til at fortsætte, mens 23 har sagt nej. Syv andre har fundet andre job, enten i DR eller hos en anden arbejdsgiver.

Caroline Reiler, der er direktør i afdelingen for rådgivning, strategi og kommunikation i DR, er meget tilfreds med, at 48 procent rykker over Storebælt og ind i de nye omgivelser.

- Det betyder meget, at så mange dygtige medarbejdere vil flytte med, så vi ikke mister de kompetencer og den viden, som er blevet opbygget på de enkelte redaktioner, siger hun i en pressemeddelelse.

Caroline Reiler accepterer dog også, at nogle medarbejdere har haft svært ved at sige ja til at rykke med.

- Jeg har stor forståelse for, at det har været et meget vanskeligt valg for den enkelte medarbejder.

- Mange har familier, netværk og årelang tilknytning til hovedstadsområdet, så uanset hvordan man vender og drejer det, så er det en stor beslutning.

Bliver sagt op

Det er DR Sporten, DR Vejret, Kontant, Madmagasinet, DR Videnskab og medarbejdere på en række webrelaterede redaktioner, som bliver berørt af flytningen.

Allerede i april meldte DR ud, at man for at være sikker på at komme ud i hele landet ville flytte en række redaktioner til Aarhus og Aalborg.

Allerede fra nytår skal Madmagasinet og Kontant produceres fra Aarhus, og i februar 2018 rykkes de sidste redaktioner vestpå i form af DR Sporten og DR Vejret.

De ansatte, der ikke ønsker at flytte med, vil blive opsagt fra den dato, hvor deres nuværende arbejdsplads er flyttet til Jylland.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...