EMNER

Amtet giver 30.000 kroner til egnsspil

Støtte er en vigtig del Willestrup Spillenes fundament, der ville dø uden

Jørn Hol­stein in­stru­er­er skue­spil­ler­ne til sid­ste års egns­spil ”Sct. Vi­tus dag”. Næs­te års spil har fået tit­len ”Axel Juul og op­fø­rel­sen af Wil­le­strup”.
AR­KIV­FO­TO: GRE­TE DAHL

Jørn Hol­stein in­stru­er­er skue­spil­ler­ne til sid­ste års egns­spil ”Sct. Vi­tus dag”. Næs­te års spil har fået tit­len ”Axel Juul og op­fø­rel­sen af Wil­le­strup”. AR­KIV­FO­TO: GRE­TE DAHL

WILLESTRUP:Willestrup-spillet 2007 har fået et afgørende økonomisk skub op ad bakken, der er med til at sikre egnsspillets fremtid. Amtets kulturpulje har netop bidraget med 30.000 kroner som en del af de 128.000 kroner Nordjyllands Amt uddeler til forskellige kultur- og kunstforeninger. Det sker via Kulturministeriets fireårige overgangsordning, der sikrer de udvalgte foreninger et fast årligt beløb over en fireårig periode fra 2007 til 2010. Det betyder, at Willestrup Spillene er garanteret yderligere 30.000 kroner til egnsspillet 2009. En del af fundamentet Esther Mortensen, tidligere formand for Willestrup Spillene og nu leder af pressegruppen, glæder sig meget over støtten. - Det er rigtig dejligt, og det betyder virkelig meget for Willestrup Spillene. Støtten fra amtet og medlemskommunerne er en vigtig del af vores fundament, siger Esther Mortensen. - Vi var faktisk lidt spændte på, om vi ville få støtte i år, nu hvor amtet bliver nedlagt. Egnsspillet har et budget på 400.000 kroner, hvoraf cirka 150.000 kroner kommer fra det offentlige, sparekasser og private fonde. - Vi satser da på at få hentet alle pengene hjem, men er der ikke endnu. Vi er kun på knapt 70.000 kroner, så der mangler en del, beklager Esther Mortensen. - Hvis ikke vi får støtten, ville vi meget hurtigt skulle nedlægge Willestrup Spillene. Resten af pengene kommer fra billetindtægter og salg af programmer, men der er grænser for, hvor meget vi kan tage i billetpris. Det er jo amatørskuespillere, der medvirker. Ud over det sædvanlige Vibeke Gamst, kulturchef i Nordjyllands Amt, har været med til at fordele pengene til de syv ansøgere. - Normalt skal levende amatørteater støttes lokalt i kommunerne, men amtet støtter gerne, når det løfter sig til et niveau ud over det lokale, fortæller Vibeke Gamst. - Og det gør Willestrup Spillene. Det er virkelig flot det, de laver. Desuden henvender spillet sig ikke kun til borgere i Arden, men i hele amtet. Næste års egnsspil har den foreløbige titel ”Axel Juul og opførelsen af Willestrup” og vil tage publikum tilbage til det herrens år 1537. Her kommer tilskuerne til at følge godsejer Axel Juul og retssagen mod en uheldig bonde, der er anklaget for at have deltaget i Skipper Clements bondeoprør. Næste års spil kommer ikke til at foregå i Willestrup Barokhave, som det plejer, men på arealerne ved Kølhøjhus Spejderhytte.