Amtoft-både klar til VM

Amtoft Sejlklub deltager med hele fem både ved VM for H-både

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AMTOFT:Amtoft Sejlklub er for første gang nogensinde repræsenteret ved et verdensmesterskab, når Thisted Sejlklub i starten af august er vært for VM for H-både.

Og det bliver med ikke mindre end fem både fra landsbyen med 200 indbyggere, der har gjort sejlsport til en folkesport. I Amtoft ligger der i øjeblikket 15 H-både, og tallet at tallet er vokset støt år for år. Opskriften på succesen handler om, at man prioriterer fællesskabet og giver gode rammer for sporten.

- Vi arbejder for, at det skal være rart for alle at være en del af kapsejladserne. Når fundamentet er et stærkt fællesskab, så skal talenterne nok spirer frem, siger klubbens formand Knud Lynge.

Med sine 58 år er skipper Per Larsen klubbens mest erfarne deltager. Per Larsen kan i H-bådsklassen skrive deltagelse i flere VM’er på sit cv samt et vundet finsk mesterskab, som han vandt sammen med legendariske Poul Richard Høj Jensen.

- I Amtoft har jeg fundet en god klub i en fin udvikling. Vi har i de seneste år haft gode sæsoner, hvor det har været tydeligt, at sejlerne har søgt større udfordringer år for år, siger Per Larsen.

To af VM-bådene fra Amtoft er netop flyttet til klubben fra Gjøl. Hele tre Gjøl H-både har i indeværende sæson besluttet sig for, at være en del af klublivet og træne kapsejlads i Amtoft.

- Det er sjovt og givtigt, at være 12 H-både til start på en almindelig torsdag aften” siger skipper Bruno Stagsted, som er en af dem, der kommer fra Gjøl og nu har sin H-båd i Amtoft.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.