Danmark

AMU-Center mærker lockout-konsekvenser: Syv skal fyres

AMU Nordjylland nedlægger 14 stillinger som hovedsageligt skyldes sidste års lærerlockout.

AMU Nordjylland fyrer syv medarbejdere og nedlægger i alt 14 stillinger ud af en medarbejderstab på 180, oplyser centret, der tilbyder arbejdsmarkedsuddannelser, i en pressemeddelelse.

- Det er beklageligt, at vi må sige farvel til dygtige medarbejdere. Men vi er nødt til at reagere på vores økonomiske situation, siger bestyrelsesformand Jesper Balthazar-Christensen i en skriftlig kommentar.

Ifølge AMU Nordjylland er nedskæringerne hovedsageligt en direkte konsekvens af lærerlockouten sidste forår, hvor tusindvis af kurser blev aflyst. Dengang udtalte landets fem AMU-centre, at man frygtede, at lockouten ville koste fyringer.

AMU-centrene opfordrede i stedet til, at regeringen kompenserede uddannelsesinstitutionerne økonomisk, men håndsrækningen blev, at eksempelvis AMU Nordjylland fik bevilget et lån på 12 millioner kroner fra Undervisningsministeriet, som skal tilbagebetales over de kommende fem år.

Uddannelsesaktiviteten i AMU Nordjylland var i 2013 12 procent under det budgetterede. De ni procent kan ifølge uddannelsescentret direkte henføres til lockouten i april sidste år.

I alt blev 67.000 overenskomstansatte lærere på eksempelvis folkeskoler, ungdomsskoler, AMU-centre og produktionsskoler berørt af lockouten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.