AMU klar med flere telt-kurser

Der er så stor interesse for at blive teltkonstruktør, at AMU-Nordjylland i øjeblikket ser på muligheden for at udbyde flere kurser.

Lasse Damsgaard
Det var forventningsfulde medarbejdere inden for teltbranchen, der tog fat på det første teltkonstruktør kursus. Fra venstre ses Søren Hansen, Frederiksberg, faglærer Michael Friis, AMU-Nordjylland, Ismet Simsek, Albertslund, Jacob Toft Nielsen, Bejstrup, John Steen Nielsen, Ishøj, Anders Lau Bergen, Strandby, Bo Vestergaard Johansen, Ilskov, Bernd Smit, Aalestrup, Allan Martin Borgstrøm, Horbelev, Peter Damgaard Hansen, Trend, Jan Cornelis von Lindern, Svendborg, Kent Velf Fuglsang, Ranum, Michael Bisgård Madsen, Hobro, Charlotte Mikkelsen, Løgstør og Heine Pedersen, Ranum.
EMNER 1. november 2007 09:45

Det sker efter at det første kursus for teltkonstruktører er blevet afviklet i Ranum Hallens kantine - og det blev en så stor succes. - Det har været et spændende og lærerigt forløb. Tilbagemeldingerne har været yderst positive, fordi der har været berørt en række emner, som er nye, men meget relevante for arbejdsområdet. Hertil kommer udvekslingen af erfaringer fra det daglige arbejde med forskellige telttyper og størrelser. Alt i alt har såvel hærdede som mindre rutinerede inden for teltbranchen lært meget, siger Heine Pedersen, Ranum Teltudlejning, der er initiativtager til uddannelsen som Teltkonstruktør. Han var selv var på skolebænken under det første kursusforløb, som AMU-Nordjylland afviklede. - Vi kan nu melde tilbage til undervisningsministeriet og det politiske bagland om de positive oplevelser, vi har høstet. Det samtidig med, at vi kan melde om god opbakning og interesse for kurserne, siger Heine Pedersen, der håber at det indenfor et år bliver til lov, at man skal have uddannelsen for at stille telte op. - Det er af hensyn til sikkerheden vigtigt, at der bliver uddannede teltkonstruktører, der står for alle teltopstillinger af telte på over 50 kvadratmeter, siger han. - Sikkerheden skal i top for såvel brugere af teltene som de der færdes omkring dem. Det samme gælder de medarbejdere der står for opstilling og nedtagning af teltene, understreger Heine Pedersen, der også er formand for den referencegruppe for festudlejningsbranchen, som står for uddannelsens opbygning.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...