Amy Macdonald er bidt af biler

Den skotske sangerinde Amy Macdonald fortæller nu om sin hidtil skjulte passion for hurtige og smukke biler.

Amy Macdonald er bidt af biler

Der er ikke mange, der kan se sangerinden Amy Mcdonald race rundt på Silverstone racebane for sig. Men ikke desto mindre er hun stor motorsportsfan og besat af BBC programmet Top Gear.

Og det er til dels det den første single "Slow It Down" fra sangerindens nye album handler om. Altså fart, og så lidt om kærlighed.

- Biler er en min helt store passion. Jeg har altid kunne lide biler, det har altid interesseret mig. De er spændende, hurtige og smukke. Jeg er vild med dem og kan ikke forklare hvorfor, fortæller Macdonald til Ritzau, da vi møder hende på hotel Skt. Petri.

Hjemme i garagen står der da også tre eksemplarer, der tydeligt viser, at biler ikke kun er en interesse men en passion for sangerinden. Indtil videre har Macdonald købt en Range Rover, en Ferrari 458 og en Audi R8 GT.

Og den skotske sangerinde er heller ikke i tvivl om, hvilken bil hun allerhelst ville have, hvis hun frit kunne tilføje et eksemplar til sin samling.

- Min drømmebil er en Bugatti Veyron. Det er den hurtigste bil i verden, og den har en supermotor, der kan køre 407,5 kilometer i timen. Den er bare et vidunder og et ingeniør-mesterværk. Det er en smuk bil og den har bare det hele, fortæller Macdonald.

Det bliver dog ved drømmen, da bilen på nuværende tidspunkt koster omkring 25 millioner kroner.

- Jah, jeg skal godt nok sælge mange plader, hvis jeg skal få råd til at tilføje den til samlingen. Så det er mest af alt en drømmebil, joker Macdonald.

På grund af hobbyen er det heller ikke overraskende, at den skotske sangfugl er bidt af tv-programmet Topgear. Hun har fået selv familien med på at se underholdningsprogrammet, hvor der både snakkes om og testes biler.

- Topgear er et fantastisk underholdningsprogram. Selv min mor, der ikke går op i biler, elsker Topgear, fordi det er sjovt at se. Værterne er sjove og det er bare virkeligt godt program, fortæller Macdonald.

11. juni udgav Amy Macdonald det nye album "Life in a Beautiful Light" efter at have holdt pause fra branchen i godt et år. I løbet af sommeren skal hun optræde på en del udenlandske festivaler, og venter med verdens turnéen til efter sommeren.

/ritzau/