Analyse: Erhvervslivet ryster krisen af sig

Ser man på, hvordan det er gået danske virksomheder i årets tre første måneder, har mange rystet krisen af sig

Det ser ud til, at dansk erhvervsliv for alvor er ved at ryste finanskrisen af sig. Lige nu kommer mange selskaber med kvartalsregnskaber, og de vidner om en stærk start på året i mange virksomheder, skriver Sydbank i en analyse.

Flere virksomheder ser ud til at være på vej mod en personlig indtjeningsrekord i år. Hos andre ser formkurven betydeligt bedre ud end længe. Kursen er sat mod det bedste resultat siden finanskrisen, skiver bankens aktieanalysechef Bjørn Ernst Johannes Schwarz.

Samtidig har flere selskaber meldt ud, at de nu regner med, at det kommer gå bedre i år end forventet. Det er blandt andre Novozymes, Coloplast og ALK-Abelló, der ser mere lyst på fremtiden.

Også Danske Bank og Vestas er kommet godt fra start, påpeger Bjørn Ernst Johannes Schwarz.

- Den stærke start på året er ikke overraskende, men antallet af opjusteringer overgår forventningerne, siger aktieanalysechefen.

- Udviklingen underbygger vores forventninger om, at der venter flere opjusteringer fra de danske virksomheder senere på året, såfremt den økonomiske vækst holder kadencen og geopolitiske hændelser ikke spænder ben herfor, siger han.

Der er dog flere regnskaber, der ikke har indfriet investorernes forventninger. Tryg, Carlsberg, GN Store Nord, Novo Nordisk og B&O har leveret svagere end ventet.

- Mens vi forventer, at Tryg, Carlsberg, Novo Nordisk og GN Store Nord har gode muligheder for at indhente det tabte og måske mere til i løbet af året synes B&O at skulle ud i lidt af en kraftpræstation for at overbevise investorerne, skriver Sydbank i analysen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst