Analyse: Nordjyder elsker denne ret

Københavnere spiser sushi, vestjyder spiser tarteletter, se her, hvad nordjyder spiser

På pakhuset i Skagen serverer de store mængder stjerneskud for kunderne. Arkvifoto

På pakhuset i Skagen serverer de store mængder stjerneskud for kunderne. Arkvifoto

NORDJYLLAND: Hver gang en nordsjællænder spiser et stjerneskud, har du, hvis du er nordjyde, statistisk set spist 17 af dem. Det skriver Sondagsavisen.dk på baggrund af en analyse fra COOP’s analysafdeling.
Søndagsavisen har ud fra analysen lavet et kort over de mest populære retter fra landsdel til landsdel.

Og Nordjyderne er vilde med stjerneskud. Vi spiser gennemsnitlig 3,5 gange så mange stjerneskud som resten af danskerne. Det mærker blandt andet Hans Sund fra Restaurant Pakhuset i Skagen, der cirka langer 150 stjerneskud over disken om dagen i højsæsonen.

- Det er cirka hver ottende gæst, der køber et stjerneskud. Jeg spiser det også selv meget ofte. Det smager fantastisk, siger han til Sondagsavisen.dk.

Foruden stjerneskud er hotdogs også populære i Nordjylland. Imens er Vestjyderne vilde med sylte og tarteletter, sydjyder kan lide pomfritter og rundstykker, fynboerne medister og københavnere er tossede med sushi og skyr.

De forskellige madvaner kan blandt andet aflæses i supermarkedernes reklamer.

- En typisk Netto-reklame i Aalborg viser tilbud på hakket oksekød. I København er det måske tilbuddet på økologisk mysli, der dominerer, siger sociolog og lektor ved Institut for Ernæring og Jordemoderkundskab ved Professionshøjskolen Metropol Jon Fuglsang til Sondagsavisen.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.