Analytiker: Brøndby skal nok få millionerne i hus

Det skal nok lykkes Brøndby at hente 75-150 millioner kroner hos investorerne, vurderer investeringsøkonom.

Analytiker: Brøndby skal nok få millionerne i hus

Den trængte fodboldklub Brøndby offentliggjorde mandag planer om at gå til investorerne for at hente 75-150 millioner kroner hjem til klubbens tomme pengekasse i forbindelsen med en udvidelse af aktierne.

Og selvom det er et stort beløb for en nedrykningstruet fodboldklub med hul i pengekassen, så skal det nok lykkes for klubben at få pengene i hus, vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

- Jeg går ikke ud fra, at Brøndby griber tallet 75-150 millioner kroner ud af den blå luft. Så det er måske mere et udtryk for, at Brøndby allerede har fået tilsagn fra nogen, så det er realistisk at nå et beløb på minimum 75 millioner kroner, siger Per Hansen.

- Ellers giver det ingen mening at melde så stort et interval ud, tilføjer han.

Selvom fodboldaktier ifølge Per Hansen meget sjældent er en god investering, vurderer han altså, at Brøndby nok skal have held med at få millionerne i kassen.

Det skyldes, at investorernes motiv ofte findes i deres engagement i klubben frem for indtjeningen alene.

Brøndbys direktør, Tommy Håkansson, sagde mandag på TV2 News, at der var skudt 32 millioner kroner i klubben, men det tal fremgår ikke af den fondsbørsmeddelelse, som Brøndby sendte ud tidligere mandag.

Direktøren ville dog ikke svare på, hvor pengene kommer fra. Men ifølge Per Hansen kan et bud være, at det er nogle af Brøndbys kreditorer, der er gået med til at slå en streg over gælden mod for eksempel et sponsorat.

- For mig svarer det til, at der er nogen, der har ladet en gældspost på 32 millioner kroner løse de værste problemer. Hvis der allerede var nogen, der havde givet tilsagn om at tegne aktier for 32 millioner kroner, så skulle man melde det, siger han.

Per Hansen vurderer dog, at det nok skal komme frem, hvem Brøndbys "hemmelige velgører" er.

- Vi lever jo i en meget åbne verden. Man kan ikke varigt putte sig, og det kan Brøndby altså heller ikke i denne her sag, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.