Analytiker: Chef-farvel i USA er en skidt historie for Novo

Aktieanalytiker og investeringsøkonom er enige om, at Jakob Riis' opsigelse er dårligt nyt for Novo.

Det bliver formentlig ikke modtaget særligt positivt på aktiemarkedet, at Novo Nordisks amerikanske chef, Jakob Riis, har sagt sit job op.

Det vurderer aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Bank over for Ritzau Finans.

- Det er en skidt nyhed for Novo Nordisk, da selskabet på det seneste har haft godt momentum på det amerikanske marked med en god udvikling i de ugentlige recepttal.

- Det har været den positive historie omkring Novo på det seneste, og nu opstår der lidt usikkerhed om det amerikanske marked, siger han.

Det amerikanske marked udgør omkring halvdelen af Novo Nordisks omsætning, men indtjeningen er hårdt presset af priskrig på insulinprodukter.

Da Jakob Friis tiltrådte i september sidste år, var det først og fremmest med opgaven at få stabiliseret situationen i USA.

Og forventningerne har været store, forklarer Michael Friis Jørgensen over for Ritzau Finans.

- Jakob Riis har haft et godt navn blandt investorerne, fordi alt, han har rørt ved, har vist gode resultater.

- Og når en så vigtig person forlader virksomheden, så kan det selvfølgelig give lidt bump på vejen på den korte bane, siger han med henvisning til aktiekursens bevægelse den kommende tid.

Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, undrer sig over årsagen til opsigelsen, som ikke direkte fremgår af Novo Nordisks pressemeddelelse.

De ubesvarede spørgsmål kan give usikkerhed om Novos fremtidige kurs.

- Jakob Riis var helt central i den fortælling, og derfor kommer dagens opsigelse som en bombe og meget overraskende, skriver han i en kommentar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.