Analytiker: Konkursselskab var tilbudsjægernes favorit

Tyrkiet Eksperten var charterbranchens svar på et lavprisselskab på godt og ondt. Nu er det slut.

Analytiker: Konkursselskab var tilbudsjægernes favorit

Med konkursen i Scanway/Tyrkieteksperten må danskerne vinke farvel til muligheden for at komme meget billigt af sted til sydens sol.

Det krakkede rejsebureau var charterbranchens svar på et lavprisselskab, lyder karakteristikken fra direktøren i Dansk Brancheanalyse, Ole Egholm, som blandt andet har lavet analyser af den danske charterbranche.

- Tyrkiet Eksperten er jo kendt af de fleste som det sted, hvor man får de billigste rejser. Måske også så billige, at de er gået lige lovlig meget på kompromis med kvaliteten på nogle punkter.

- Men der findes et lag af kunder, som er prisjægere, og gerne vil have det billigste. De kunder har Tyrkiet Eksperten været rigtig gode til at vinde, siger Ole Egholm.

Han uddyber, at Tyrkiet Eksperten for eksempel er blandt de rejsearrangører, som har flest tabte sager i rejseankenævnet. Det er blandt andet på den baggrund, at han vurderer, at selskabet slækker på kvaliteten for at være så billige som muligt.

Scanway/Tyrkiet er ifølge Standby.dk det femtestørste rejsebureau i Danmark med 120.000 gæster om året.

Men lørdag formiddag begærede selskabet sig altså konkurs, og set i lyset af de regnskaber, som selskabet løbende har offentliggjort, kommer det bag på Ole Egholm.

- De seneste 15 år har der været overskud hvert år, omend det aldrig har været et særlig stort overskud, siger han.

Den varme sommer i år mindskede godt nok danskernes lyst til at købe charterferier, men en dårlig sæson burde ikke være nok til at vælte læsset for et stort rejsebureau, mener Ole Egholm.

- Der har tidligere været rygter i branchen om, at de havde svært ved at betale deres regninger, men det er altså ikke normalt, at man med så mange år på bagen går konkurs, siger Ole Egholm.

- Generelt er rejsebranchen som helhed kernesund. Det gør det ekstra mærkeligt, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.