Analytiker: Topdanmark gav største overraskelse

Topdanmark overraskede analytikerne med historisk resultat. Carlsberg dumper derimod og skuffer.

Analytiker: Topdanmark gav største overraskelse

Alle selskaberne i C20-indekset på børsen i København har afleveret regnskab for 2012. Og forsikringsselskabet Topdanmark kom tirsdag som rosinen i pølseenden - og leverede det mest overraskende resultat.

- Topdanmark leverer umiddelbart en solid indtjening og ryger til tops som den største indtjeningsmæssige overraskelse i fjerde kvartal, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Topdanmark kom ud af 2012 med et overskud efter skat på 1,8 milliarder kroner - næsten 80 procent mere end året før. Og selskabet slutter godt 40 procent over det, analytikerne forventede.

I den modsatte ende ligger Carlsberg, der leverede en indtjening næsten 82 procent under det forventede.

- Omkostningerne sender Carlsberg langt under forventningerne til indtjeningen i fjerde kvartal, men det er værd at huske på, at der fortrinsvis er tale om engangsomkostninger, skriver aktieanalytikeren i analysen over C20-selskaberne.

Men samlet overraskede regnskaberne fra 10 selskaber i C20-indekset med en større indtjening, end analytikerne havde forventet.

I 14 ud af 19 tilfælde har virksomhedernes omsætning været større, end analytikerne havde forventet, mens selskabernes indtjeningsevne i 10 ud af 19 tilfælde overrasker positivt.

Højt på listen over positive overraskelser ligger også A.P. Møller Mærsk. Mikkel Duus-Hansen siger, at det især skyldes, at selskabet tjente flere penge i Maersk Line, end analytikerne havde forventet.

- Maersk Line er det vigtigste forretningsområde i Mærsk-koncernen, og derfor er det en særdeles positiv overraskelse at se indtjeningen overgå forventningerne på det område, siger Mikkel Duus-Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.