Anbringelser af børn er på vej tilbage

Hjørring Kommune går nye veje og prøver at hjælpe familierne

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Når politikerne i børne-, skole- og uddannelsesudvalget mødes mandag, kan de glæde sig til den gode nyhed, at antallet af anbringelser i kommunen endelig er faldet.

Det er første gang i årevis, at udgifterne til anbringelser ikke er gået opad. Det har været et helt ustyrbart område, og så sent som i juni måtte byrådet overføre 16 mio. kr. til sektor børne- og familie, fordi der var brugt flere penge end forudset.

I øjeblikket går det så godt, at sektoren forventer et overskud på 3,3 mio. kr., når året er omme.

- Det skyldes alle de aktiviteter, vi har sat i værk på området. Vi er meget aktive med at se på nye anbringelser og følge op på tidligere anbringelser, siger specialchef Anette Stevn Jensen, sektor børne- og familie.

Anbringelser har i årevis været politikernes skræk. Allerede i de fire gamle kommuner havde man svært ved at styre anbringelserne, og i storkommunen er problemerne ikke blevet mindre.

Men nu ser det ud til at lysne. Ved at se på de gamle sager og forebygge nye har afdelingen fra januar til september fået anbringelserne til at falde med 15 plejefamilieanbringelser, fire socialpædagogiske anbringelser og to handicapinstitutioner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.