Ancelotti om mulig fyring: Så tager jeg et sabbatår

Trods støtte fra Ronaldo og publikum ventes Real Madrid at ofre sin træner efter fiasko-sæson.

Real Madrids italienske træner, Carlo Ancelotti, har besluttet sig for at tage et år væk fra fodbolden, hvis den spanske storklub stikker ham en fyreseddel.

- Fremtiden er klar. Enten fortsætter jeg her i Real Madrid, eller også tager jeg et års pause, sagde Ancelotti lørdag aften efter sæsonens sidste kamp.

Real Madrid sluttede af med en sejr på 7-3 hjemme over Getafe, men sæsonen betegnes alligevel som en fiasko. Mesterskabet gik til Barcelona, og Real Madrid snublede også i både den spanske pokalturnering eller Champions League, hvor Juventus ekspederede kongeklubben ud i semifinalen.

Eneste hæder til klubben, der har 32 ligatitler bag sig, er, at Cristiano Ronaldo bliver topscorer i ligaen med i alt 48 scoringer efter endnu et hattrick i lørdagens storsejr.

Og den portugisiske superstjerne er godt tilfreds med Ancelotti.

- En fantastisk træner og en utrolig person. Håber, at vi arbejder sammen næste sæson, skriver Ronaldo i en støtteerklæring på de sociale medier efter Getafe-kampen.

Hjemmepublikummet hyldede også Ancelotti.

Det samme gjorde journalister på det efterfølgende pressemøde, men ifølge de spanske medier overvejer Real Madrid at skille sig af med manden, der sidste år førte klubben til sejr i Champions League, og erstatte ham med Rafael Benitez fra Napoli.

Carlo Ancelotti regner med, at en beslutning om hans fremtid på Bernabeu muligvis bliver taget allerede søndag eller senest i løbet af en uge, skriver den spanske sportsavis Marca.

Selv ønsker han at fuldføre sin kontrakt, der udløber om et år.

- Jeg vil blive. Hvis klubben siger, at det kan jeg ikke, bliver jeg ikke glad. Men den slags sker ofte i fodbold, og det vil ikke være første gang, det sker her. Jeg har selv oplevet det i Juventus, Chelsea og PSG, siger Ancelotti.

Ender det med et sabbatår, vil det være en streg i regningen for Silvio Berlusconi.

Den tidligere italienske regeringschef og ejer af AC Milan de seneste 30 år, skulle ifølge Marca forsøge at lokke Ancelotti tilbage til Norditalien med en fyrstelig løn og et stort budget til indkøb af spillere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.