And Juleaften?

Så ser her for at få et par tips fra Morten Kok.

Se udsendelse fra 24NORDJYSKE Hvis man bruger en frossen and er det vigtigt, at den er optøet inden den steges og gerne en langsom optøning, hvor den optør i køleskab. Anden fyldes med MADÆBLER / Belle de boscop. Madæbler er nemlig syrlige og giver derfor god sky til saucen. Vend anden jævnligt under stegning og tilsæt undervejs lidt vand i bunden af bradepanden, sådan at der opsamler sig sky i bunden af bradepanden. Moderne ovne med varmluft kan nemlig godt udtørre en del mere en gammeldags ovne. Steg anden bedst ved 185 C og stegetiden afhænger af størrelse og ønske om tilberedning. Men vender man anden jævnligt udgår man den væsentligste udtørring. Lad anden trække 15 minutter under et klæde inden man starter udskæring. Saucen Væden fra stegningen hældes i en skål, fedtet skummes af med en opøser-ske. Resten - gerne ca 5 dl - koges op og tilsættes et tyndt lag mel under piskning. Til den får den ønskede konsistens. Tilsidst tilsættes kulør evt. fløde. Smages til med salt og peber. Mangler man smag i saucen kan der suppleres med ribsgele, cognac, timian eller æble juice.