Udland

Andet huskollaps på to dage: Fem dør i Mumbai

For anden gang på to dage er et etagehus styrtet sammen i den indiske by Mumbai, fem er meldt dræbt.

Andet huskollaps på to dage: Fem dør i Mumbai

Husene styrter tilsyneladende sammen om ørerne på inderne i millionbyen Mumbai, hvor fem personer lørdag har mistet livet.

Det er den anden ulykke med et huskollaps på bare to dage. Fredag mistede to børn livet ved en sammenstyrtning i en forstad.

Lørdagens ulykke skete i et travlt forretningsområde i forstaden Dahisar, hvor en faldefærdig bygning på fire etager faldt sammen.

- Fem mennesker døde, da bygningen kollapsede tidligt om morgenen. Vi afventer flere detaljer, siger en talsmand fra politiet i Mumbai.

Redningsarbejdere er i gang med at søge efter overlevende i murbrokkerne og støvet.

En lokalpolitiker har forklaret, at bygningen blev evakueret for to år siden, da den blev erklæret for farlig af lokale myndigheder.

Men reparationer af bygningen er blevet udskudt på grund af en disput i retten.

- Den skulle være restaureret, men der har været en kontrovers i retten mellem ejeren og lejerne. Sælgere har brugt huset som overnatningssted, siger Vinod Ghosalkar.

En lignende tragedie ramte Mumbai i foråret, hvor en syvetagers bygning, der var under konstruktion, faldt sammen.

74 mennesker mistede livet - heriblandt flere kvinder og børn - og adskillige blev kvæstet. Ifølge lokale medier boede flere familier på de nederste etager, mens de øverste niveauer var under konstruktion.

Ulykker som denne finder ofte sted i Indien og i nabolandet Bangladesh. Bygninger falder sammen på grund af dårligt materiale, mangel på bygningsregulativer eller i nogle tilfælde kraftig regn.

I april styrtede en bygning med tekstilfabrikker sammen i Bangladesh i den værste ulykke nogensinde for den globale tøjindustri.

1127 mennesker blev dræbt, da at en nietagers bygning faldt sammen i udkanten af hovedstaden Dhaka.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst