Andreas Bube skuffer og er færdig ved VM i atletik

Den 28-årige dansker løb fire sekunder langsommere end sin personlige rekord i indledende heat i 800 meter.

Danmark er kommet skidt fra start ved VM i atletik i Beijing.

Tidligt lørdag morgen dansk tid lykkedes det ikke for Andreas Bube at kvalificere sig til semifinalerne i 800-meter-løb.

Bube stillede op i det sidste af de i alt seks kvalifikationsheat og skulle slutte blandt de tre første for at være sikker på at gå videre. Men det formåede han ikke.

Den 28-årige dansker sluttede som nummer fem, og selv om der blev lagt ud i et langsomt tempo, så lykkedes det ikke for Bube at udnytte sin normalt stærke spurt til at passere løberne foran sig.

Bube gennemførte de 800 meter i 1.48,94. Det er cirka fire sekunder dårligere end hans personlige rekord og langt fra de tider uden for løberne i heatenes top tre, der også er videre til semifinalerne.

Heatet blev vundet af verdensrekordindehaver David Rudisha fra Kenya, der lagde sig i front fra start, men holdt et lavt tempo og nærmest spadserede sig videre i semifinalen.

Rudisha er olympisk mester på distancen fra London i 2012, mens han også kan bryste sig af en VM-titel fra 2011.

Nu er det op til de to øvrige danske deltagere ved VM, Sara Slott Petersen og Stina Troest, at skaffe dansk succes i 400 meter hækkeløb, hvor de begge stiller op.

Størst forventninger er der til Sara Slott Petersen, som er den tredjehurtigste kvinde på distancen i verden i år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.