Andreas Bubes OL slutter i semifinalen

Andreas Bube kommer ikke i finalen i 800 meter løb. Han blev nummer syv i sin semifinale og nummer 16 i alt.

ATHLETICS-OLY-2016-RIO Foto: Scanpix/Olivier Morin

ATHLETICS-OLY-2016-RIO Foto: Scanpix/Olivier Morin

Den danske løber Andreas Bube kommer til at se OL-finalen i 800 meter løb fra tribunen eller på tv.

Danskeren blev ikke blandt de otte, der natten til søndag kvalificerede sig videre til finalen.

Bube blev nummer syv i sin semifinale, og han satte den 16.-bedste tid af de 24 løbere, der var spredt ud i tre semifinaler. Han glæder sig over fremskridtet fra legene i London for fire år siden.

- Jeg er selvfølgelig enormt glad for, at jeg kom i semifinalen denne gang. Det gjorde jeg ikke i London. Nu er jeg ligesom kommet videre til næste runde, siger Bube.

Danskeren kom i mål i tiden 1 minut og 45,87 sekunder. Det er næsten et sekund langsommere end hans personlige rekord, men det er til gengæld den hurtigste tid, han har løbet i år og også hurtigere end ved fredagens indledende heat.

- I går (fredag) følte jeg mig så godt løbende. Jeg var sikker på, jeg kunne lave et topresultat. Under opvarmningen kunne jeg godt mærke, at jeg ikke var helt lige så frisk.

- Jeg var ikke i stand til at levere to topresultater to dage i streg. Jeg er enormt glad for, at jeg satte min hurtigste tid i år til OL. Så vi har fået timet formtoppen korrekt, siger Bube.

Danskeren sakkede bagud fra start, da han helt bevidst droppede at følge med i feltets meget høje tempo.

- Jeg vidste, at hvis jeg overhovedet skulle have nogen chance for at nå til en finale, så var jeg nødt til at løbe mit optimale løb. Det betød, at jeg skulle ramme mine egne splittider og se bort fra, at hvad de andre gjorde.

- For jeg vidste, at de ville løbe hurtigt de første 200 meter. Og det ville koste alt for meget. Jeg kunne ikke lave det taktiske løb. Jeg var bare nødt til løbe mit eget ræs, forklarer Bube,

Senere i løbet kom han bedre med, men han formåede kun at overhale etiopieren Mohammed Aman.

29-årige Bube havde fået en god optakt ved fredag at blive nummer to i sit indledende heat, og han følte ikke, at han havde brugt alle kræfterne.

Desværre for ham var der dog ikke tilstrækkeligt med brændstof i tanken til at følge med de hurtigste i verden.

- Efter 500 meter og med 300 meter hjem skulle jeg presse på, og der kunne jeg godt mærke, at der ikke var den friskhed, som jeg havde i indledende heat, erkender han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.