Jammerbugt

Andreas var i borgmesterlære

17-årige Andreas Lohmann fra Aabybro fik lov at lege borgmester i en uge hos Mogens Gade

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Borgmester Mogens Gade gennemgår punkterne til det kommunale byrådsmøde. Foto: Flemming Dahl Jensen

JAMMERBUGT:Borgmesterkontoret på rådhuset i Aabybro har i uge 5 været lidt anderledes, da der har været erhvervspraktikant på prøve, som borgmester.

Det er den 17-årige Andreas Lohmann fra Aabybro, som til daglig går på Mentiqa skolen i Nørresundby, der har taget den spændende udfordring op.

- Det har været en meget fin uge, hvor jeg har fået afklaret mystikken om at være borgmester, fortæller Andreas Lohmann fra sin stol på borgmesterkontoret.

- Borgmester Mogens Gade arbejder meget og er meget inde i tingende. Han har også været god til at lære fra sig omkring de forskellige problematikker der kan opstå hos de folkevalgte og rundt omkring i Jammerbugt Kommune. Jeg er faktisk overrasket over alle de kvinder, som er ansat på rådhuset - 80 procent er kvinder. Det kommer også bag på mig den lange sagsfremstilling der er på mange af sagerne. Sagerne skal ofte igennem mange udvalg.

Andreas Lohmann er meget interesseret i politik og meget fokuseret på samfundet. Han er politisk tilknyttet til Radikal Ungdom og han håber da at være med til at gøre en forskel. Han vil gerne slå et slag for at 15-årige får stemmeret.

- Når de kan blive straffet som 15-årige, er det vel også på sin plads at kunne stemme, siger Andreas Lohmann.

Borgmester Mogens Gade syntes at erhvervspraktikanten Andreas Lohmann har været et spændende bekendtskab og han har været meget overrasket over hans viden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst