Andy Murray er for første gang verdensetter i tennis

Kun tre spillere har det seneste årti indtaget førstepladsen på mændenes verdensrangliste i tennis.

Den britiske tennisspiller Andy Murray overtager for første gang i karrieren førstepladsen på verdensranglisten i tennis.

Det er en realitet, efter at Milos Raonic lørdag har trukket sig med en skade inden semifinalen ved Masters 1000 i Paris, skriver AFP.

I det seneste årti har blot tre spillere indtaget førstepladsen på tennisherrernes verdensrangliste. Det er Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic.

I en alder af 29 år og 174 dage er Murray den ældste nye verdensetter siden John Newcombe i 1974, og han er den første brite, der kan pryde sig af den fornemme titel.

Milos Raonic, som er nummer fem på verdensranglisten, fortæller, at det er en muskelskade i det højre ben, der har sendt ham ud af den franske turnering.

I finalen i Paris skal den tredobbelte grand slam-vinder Andy Murray møde amerikanske John Isner, der lørdag vandt sin semifinale over kroatiske Marin Cilic i to sæt med cifrene 6-4, 6-3.

Samme Cilic sendte fredag Novak Djokovic ud af turneringen og åbnede døren for, at Andy Murray for første gang i karrieren kunne tage pladsen som nummer ét i verden ved at skubbe Djokovic væk fra den førsteplads, han har siddet stabilt på siden juli 2014.

Inden Wimbledon havde Djokovic et forspring på 8000 point ned til Murray på andenpladsen, men over sommeren og efteråret har Murray med sublimt spil hentet ind på serberen.

Gennem karrieren har Andy Murray vundet over 52 millioner dollar i præmiepenge, hvilket cirka svarer til 350 millioner danske kroner.

Den dobbelte olympiske mester overtager officielt førstepladsen på verdensranglisten mandag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.