Andy Murray giver tragedie-by et bedre ry

Tennisspilleren Andy Murray var involveret i skoleskyderi, men er nu med til at give sin fødeby et nyt ry.

Andy Murray giver tragedie-by et bedre ry

Søndagens ene finaledeltager i mændenes Wimbledon-finale Andy Murray er kendt som en langlemmet entertainer, ofte med et smil på læben, og han er med sin særlige stil altid svær at læse på banen.

Men den 25-årige skotte bliver gravalvorlig, når spørgsmålene handler om én bestemt episode i fødebyen Dunblane i 1996.

Dengang gik den 43-årige Thomas Hamilton nemlig ind på Murrays skole og skød vildt omkring sig i tre minutter, inden han vendte et af sine skydevåben mod sig selv.

16 børn og én voksen blev dræbt, mens unge Murray overlevede ved at gemme sig under et skrivebord på inspektørens kontor.

- Nogle af mine venners brødre og søstre blev slået ihjel. Jeg kan kun huske brudstykker fra den dag, såsom at vi sad i et klasserum og sang, siger Andy Murray.

- Det mærkeligste var, at vi kendte Hamilton. Han havde været i min mors bil. Det er åbenlyst mærkeligt at tænke på, at du har haft en morder i din bil siddende lige ved siden af din mor, fortæller Murray.

Skyderiet rystede byen, og 16 år senere hænger ordene 'tragedie' og 'massakre' stadig ved, når talen falder på Dunblane.

Men efter Murray som den første brite siden 1938 har kvalificeret sig til en Wimbledon-finale, er verdenspressen vendt tilbage til den lille by med 8000 indbyggere nordøst for Glasgow. Denne gang for noget positivt.

- Det er fantastisk for byen at blive forbundet med noget så positivt, så vi glæder os på mange flere niveauer, end man kan forstå, siger forretningsmanden Stuart Prodger fra Dunblane til AFP.

I den lille by hænger der overalt skilte med 'held og lykke' og 'go Andy', mens de lokale beværtninger serverer jordbær og fløde for at leve sig ind i Wimbledon-stemningen.

Og sammen med resten af Storbritannien mangler de "kun" en sejr over den seksdobbelte Wimbledon-vinder Roger Federer for at gå helt bananas i en glædesrus.

- Det er fantastisk. Det er dejligt for Andy, dejligt for Dunblane og dejligt for nationen, siger indbyggeren John Nixon.

- Federer spiller noget imponerende tennis, men vi har følelsen, at i år bliver året, hvor det sker, siger John Nixon.

Andy Murray har været i tre grand slam-finaler - US Open i 2008 og Australian Open i 2010 og 2011 - men tabt dem alle sammen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.