Andy Murray har lært af sidste års finale

Briten føler selv, at han er kommet langt siden sidste års finalenederlag til Roger Federer

Foto: REUTERS/Stefan Wermuth

Foto: REUTERS/Stefan Wermuth

LONDON:Når verdens næstbedste mandlige tennisspiller Andy Murray søndag spiller finale mod den topseedede serber, Novak Djokovic, i dette års Wimbledon, vil den 26-årige brite trække på sin erfaring fra sidste års finalenederlag til Roger Federer.

- Jeg synes, at jeg har lært meget af sidste års Wimbledon.

- Det, der stod klart efter Wimbledon, var, at jeg godt vidste, hvordan jeg skulle spille de store kampe. For jeg gik ikke derfra og tvivlede på mig selv eller de beslutninger, jeg havde truffet på banen.

- Jeg tabte finalen. Men jeg fortrød ikke noget, siger Andy Murray, der fredag slog polakken Jerzy Janowicz i semifinalen ved dette års Wimbledon med 3-1 i sæt og cifrene 6-7, 6-4, 6-4, 6-3.

19 møde med Djokovic

I finalen venter verdensetteren, Novak Djokovic, der vandt herresingle i Wimbledon i 2011 og nu jagter sin anden triumf i den britiske grand slam-turnering.

Det bliver 19. gang, at de to herrer møder hinanden på tennisbanen.

Syv gange tidligere er det lykkedes Andy Murray at slå Djokovic - senest da han sejrede i finalen ved US Open, hvor han sikrede sig sin første grand slam-titel.

Mentalt stærkere

Siden har Djokovic dog taget revanche ved at slå Murray i finalen i Australian Open tilbage i januar.

Men det bekymrer ikke Andy Murray, der har mulighed for at sikre briterne deres første sejr i herresinglen i Wimbledon i 77 år.

- Jeg tror, at jeg mentalt vil være et bedre sted. Det håber jeg i hvert fald, eftersom jeg har prøvet at stå i situationen før, siger briten og tilføjer:

- Jeg har prøvet at vinde en grand slam-turnering. Så jeg håber, at jeg på søndag er lidt roligere, end jeg var sidste år.

- Men man kan selvfølgelig aldrig vide sig sikker. Måske vågner jeg på søndag og er utrolig nervøs - mere end jeg nogensinde har været tidligere, siger Murray.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.