Andy Schleck er ude af Tour de France

Andy Schleck stiller på grund af en skade ikke op ved dette års Tour de France. Pressemøde i eftermiddag.

Andy Schleck er ude af Tour de France

Der bliver ingen tvekamp mellem Andy Schleck og Cadel Evans om den samlede Tour de France-sejr i år.

Schlecks far Johny siger, at cykelrytteren må holde fem ugers pause og derfor ikke kan stille op i årets løb.

Det er sportschefen på den luxembourgske tv-station RTL, Christian Ollivier, der på Twitter fortæller, hvad han har fået at vide af Johny Schleck.

Den 27-årige luxembourger er angiveligt generet af et brud i bækkenregionen, efter han torsdag i sidste uge styrtede på enkeltstarten i forberedelsesløbet Criterium du Dauphine.

Andy Schleck bed smerten i sig og fuldførte etapen, dog med et stort tidstab. Han var til start igen dagen efter på en bjergetape, men her tabte han hele 14 minutter. Derefter besluttede Tour-vinderen anno 2010 at forlade løbet.

Skaden kommer som bollen over å'et i et rigtig ringe år for Andy Schleck, som på intet tidspunkt har vist form til at kunne gøre sig gældende i Tour de France.

Han har i modsætning til tidligere år ikke været i nærheden af store resultater, og hans bror Fränk Schleck har været markant stærkere.

I stedet for store resultater har Andy Schleck præsteret en opsigtvækkende kritik af sin nye chef på fusionsholdet Radioshack-Nissan, Johan Bruyneel, som ved flere lejligheder har udtalt sig om luxembourgerens manglende resultater og dårlige form.

Hvis Johny Schlecks prognose holder, så bliver sønnen næppe heller klar til årets OL i London.

Andy Schleck og Radioshack har indkaldt til et pressemøde, der afholdes i dag klokken 16 i Luxembourg.

/ritzau/