Angelina Jolie åbner pigeskole i Afghanistan

Den verdenskendte skuespiller Angelina Jolie har åbnet en skole kun for piger i det krigshærgede Afghanistan.

Angelina Jolie åbner pigeskole i Afghanistan

Superstjernen Angelina Jolie har ved flere lejligheder vist, at hun har hjertet på det rette sted - og det sætter hun nu endnu engang en fed streg under.

En ambassadør for UNHCR Goodwill bekræfter overfor E! News, at den verdensberømte skuespillerinde har doneret en stor pengesum til at åbne en grundskole kun for piger i et af de mange fattige områder i det krigshærgede Afghanistan.

Skolen, der allerede er en realitet, ligger i et område lige udenfor hovedstaden, Kabul. Et område som traditionelt set favoriserer drenges uddannelse over pigers.

Ifølge ambassadøren udvalgte Angelina Jolie netop dette sted på grund af det høje antal flygtninge i området.

Skolen er allerede i gang med at uddanne mellem 200 og 300 piger, og den har vist sig at have en enorm indflydelse på lokalsamfundet og dets genopbygning efter Talibans terror, siger ambassadøren, der jævnligt har besøgt stedet.

Angelina Jolies gode hjerte har meget mere at give af. Således har hun lovet at åbne mange tilsvarende institutioner og skoler i landet.

Pengene kommer - ud over fra klækkelige lønningssummer fra hendes præstationer på det store lærred - fra en ny smykke-kollektion, som superstjernen har designet med titlen "The Style of Jolie".

Hele overskuddet fra salgets af smykkerne vil gå til skoleprojekter i det krigshærgede Afghanistan.

- Ud over at opnå kunstnerisk tilfredsstillelse ved at designe disse smykker bliver jeg inspireret af at vide, at vores arbejde tjener det fælles formål at hjælpe børn i nød, siger Angelina Jolie til E! News.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.