Angreb på stort advokatfirma i bandesag

Advokat Michael Juul Eriksen og hans kolleger må ikke forsvare fem af de tiltalte i bandesag, påstår politiet.

Angreb på stort advokatfirma i bandesag

I en bandesag er 11 mænd tiltalt for overfald med køller og knive, men anklagemyndigheden stejler over, at flere tiltalte har forsvarsadvokater fra det samme firma.

Påstanden er, at de tiltalte har forskellige interesser - og at ét advokatfirma derfor ikke bør have fem af de tiltalte som klienter.

De fem advokater kommer fra firmaet Tommy V. Christiansen (TVC).

I bandesagen knytter politiet de 11 tiltalte til gruppen Loyal to Familia. Samtlige skal i februar have deltaget i overfaldet på to mænd i en bil på Rådvadsvej i København. Blandt de tiltalte er den formodede leder.

Men i Københavns Politi mener advokaturchef Steen Bechmann Jacobsen, at der kan være et problem med hensyn til interessekonflikt.

- Vi har bedt om, at retten foretager afbeskikkelse af forsvarere i et sådant omfang, at samme kontor ikke varetager samtlige tiltaltes interesser, siger han.

Mere præcis har anklagemyndigheden ikke været i sit krav.

- Vi tager ikke stilling til, hvem der skal repræsentere de enkelte tiltalte, det er vi slet ikke ude i, siger Steen Bechmann Jacobsen.

I første omgang har Retten på Frederiksberg dog afvist ønsket om et indgreb. Men anklagemyndigheden har kæret afgørelsen til Østre Landsret.

Samme påstand er lagt på bordet i flere andre sager, og en af dem behandles for tiden af Højesteret.

I bandesagen med de 11 mænd er advokat Michael Juul Eriksen fra TVC forsvarer for den påståede hovedmand.

Han har sagt, at den reelle dagsorden fra anklagemyndighedens side er, at man ønsker at blive fri for grundige forsvarere. Den sigtedes eller tiltaltes frie valg af forsvarer er en helt grundlæggende rettighed, har han slået fast.

I det hele taget er anklagerne blevet mere aggressive med hensyn til at kræve forsvarere ud af sager, hvis der er mistanke om modstridende interesser.

Men Østre Landsret har for nylig afvist at tvinge advokat Kristian Mølgaard fra Boelskifte Advokater ud af en narkosag med flere sigtede. Der er ikke bevis for, at de sigtede har modstridende interesser, siger landsretten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.