Politik

Anholdt i rørbombesag i USA er belastet af dna-spor

Mistænkt har en kriminel fortid. Hans kassevogn er fyldt med højreorienterede mærkater.

Anholdt mand i den amerikanske rørbombesag er knyttet til mindst en bombepakke med dna-spor, rapporterer CNN. Foto: Unknown/Ritzau Scanpix

Anholdt mand i den amerikanske rørbombesag er knyttet til mindst en bombepakke med dna-spor, rapporterer CNN. Foto: Unknown/Ritzau Scanpix

Anholdt mand i rørbombesagen er i FBI's varetægt, siger USA's justitsminister på et pressemøde.

- Den mistænkte er i FBI's varetægt og er sigtet for fem alvorlige forbrydelser. Han risikerer op til 48 år i fængsel, siger Jeff Sessions, som roser de amerikanske politimyndigheder for en hurtig og effektiv indsats.

Sessions kalder de amerikanske politimyndigheder for verdens bedste og siger, at de vil komme efter enhver, der griber til politisk vold.

- Vi vil aldrig acceptere denne lovløshed - og slet ikke politisk vold, siger han.

Den anholdte er belastet af dna-spor og fingeraftryk, som forbinder ham til mindst en af de mistænkelige pakker med rørbomber.

FBI's direktør, Christopher Wray, siger, at mindst 13 eksplosive pakker er sendt til forskellige personer. Han advarer om, at der kan være flere mistænkelige pakker i omløb.

Wray understreger, at den hovedmistænkte er anholdt efter et intenst og omfattende samarbejde mellem en række instanser.

Wray afviser at kommentere, hvilke motiver den anholdte har haft, men han fastslår, at den anholdte virker stærkt optaget af politik.

Politiet siger, at de mange rørbomber ikke var attrapper.

- Det var ikke fup. Der var sprængstoffer i dem, men teknikere er stadig ved at undersøge, under hvilke omstændigheder de ville eksplodere, siger Wray.

Den hovedmistænkte, der er identificeret som Cesar Sayoc, er registreret som republikaner. Han har en kriminel fortid.

Politiet er ved at undersøge hans kassevogn, som er fyldt med højreorienterede mærkater såsom "Stem på Trump" og "CNN stinker".

Politikilder siger til Reuters, at der er endnu en potentiel mistænkt i sagen.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst