Filmanmeldelse

Animationsfilm lagde anmelderen ned af grin

Kung Fu-fisk og tigerpingvin er helte i en fortælling de fleste børn kender fra DR Ultra

"Les as de la jungle - Junglebanden"

I junglen findes Heltepatruljen. Det er en gruppe med helt fantastiske og legendariske dyr, der altid er klar til at sætte liv og lemmer på spil for de uskyldiges ve og vel. Dette er ikke deres historie.

Dette er til gengæld historien om deres arvtagere, Junglebanden, der har hjertet på rette sted, men de er både klodsede og fjollede i deres gerninger.

Lederen af Junglebanden, Monrad, er adoptivsøn af lederen af Heltepatruljen, tigeren Natacha.

Monrad er en pingvin i junglen (!), der tror, at han er en tiger(!) ligesom sin mor.

Den onde koalabjørn, Igor, har planer om at udslette junglen med hjælp fra sin håndlanger, sin hær af bavianer og eksplosive svampe.

Den onde koalabjørn, Igor, har planer om at udslette junglen med hjælp fra sin håndlanger, sin hær af bavianer og eksplosive svampe.

Med sig har han en broget skare af loyale jungledyr, som hver har en rolle at udfylde i den lille bande. Et af disse dyr er Monrads adoptivsøn, Junior, som er en tigerfisk i et akvarium, som trods den åbenlyse begrænsning er ferm til Kung Fu.

Da den onde koalabjørn Igor igen truer med at terrorbombe junglen med eksplosive svampe samt udslette sine ærkefjender i den aldrende Heltepatrulje, forsøger Junglebanden at redde dagen.

Mor Natacha har altid været imod Monrads levevej som ordenshåndhæver, da hun frygter for hans sikkerhed.

Derfor ønsker hun da også at holde Monrad helt ude af kampen, men den køber Monrad ikke.

Heltepatruljen har før besejret Igor, og de har da også fint styr på det, indtil Monrad i sin iver for at hjælpe dummer sig.

En slukøret Monrad vender nu ryggen til heltelivet, mens junglen har allermest brug for ham, og Igors dommedagsplaner fortsætter.

"Junglebanden" er oprindeligt kendt som en tv-serie, og i Danmark har man kunnet se den på bl.a. DR Ultra, som jo henvender sig til det yngre publikum. Dette publikum vil helt sikkert finde "Junglebanden" hylende skæg. Men faktisk lægger filmen også en 30-årig anmelder ned af grin til tider, og det er en sjældenhed, som kun de allerbedste børneanimationsfilm lykkes med.

Humoren topper, når Monrad i en Rocky Balboa-agtig musikalsk montage gør sig klar til kamp til sangen "Eye of the Tiger".

Filmen er generelt tilpas overdrevet og plat, så alle aldre kan være med. Det bizarre faktum, at familiens tre generationer består af en tiger, en pingvin og en fisk, er der ingen, der påtaler overhovedet, og den underspillede plathed virker meget fint.

Humoren er strålende, og det er historiefortællingen også.

Animationerne er så knivskarpe, at man skulle tro at det var Disney eller Pixar, der havde skruet filmen sammen. Det er det ikke - det er det lille franske selskab Angel Films.

Animationerne er så knivskarpe, at man skulle tro at det var Disney eller Pixar, der havde skruet filmen sammen. Det er det ikke - det er det lille franske selskab Angel Films.

På overfladen er det en klassisk historie om en gruppe umage helte, der skal drage fra A til B for at stoppe den onde skurk.

Men for en voksen seer er det lige så meget en hjertevarm fortælling om at følge sine egne veje og ikke lade sig styre af forventningerne og da slet ikke begrænsningerne, der bliver sat op for dig.

Man kan altså godt være en helt, selv om man er en guppy, og en pingvin kan også være en tigerkriger.

Se den sammen med familiens yngste!

"Les as de la jungle"

  • Frankrig, 2017
  • Instruktør: David Alaux
  • En time og 37 minutter, tilladt for alle
  • Danmarkspremiere.

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.