Anismarineret multefilet samt pita med blæksprutte og grønne linser

Lækker fisk lavet på traditionel græsk vis. Præsenteret af den græske kok - Stamatis Diakos.

Anismarineret multefilet samt pita med blæksprutte og grønne linser.

Anismarineret multefilet samt pita med blæksprutte og grønne linser.

Se udsendelse fra 24NORDJYSKE i ekstern afspiller Anismarineret multefilet -4 kuverter

  • 300 g multefilet
  • 1 spk. tørret pulveriseret aniskorn
  • 4 spk. ouzo
  • 4 spk. olivenolie
  • salt
Fremgangsmåde Multefileten uden ben krydres med salt og peber samt tørret og pulveriseret anis. Olivenolie og ouzo hældes over. Lad fisken stå og trække - gerne et døgn - før brug. Fisken serveres i tynde skiver. Bemærk - fisken skal ikke tilberedes yderligere. pita med blæksprutte og grønne linser - 4 kuverter
  • 4 pitabrød
  • 100 g kogte grønne linser
  • 150 g kogt marineret blækspruttekød - kan købes på glas/dåse hos de fleste fiskehandlere
  • 1 skalotteløg
  • Olivenolie
Fremgangsmåde Linserne blandes med hakket blækspruttekød og hakket løg. Blandingen smages til med salt og peber samt olivenolie. Pitabrødene anrettes med linsefyldet.