Frederikshavn

Anja Loven kåret som verdens mest inspirerende person

Anja Loven fra Frederikshavn slår både Obama og Paven af pinden

Anja Loven er blevet kåret som verdens mest inspirerende person for sit nødhjælpsarbejde. Privat/arkivfoto

Anja Loven er blevet kåret som verdens mest inspirerende person for sit nødhjælpsarbejde. Privat/arkivfoto

FREDERIKSHAVN:Hun reddede drengen Hope og har siden reddet mange andre gennem sit nødhjælpsarbejde. Nu er hun kåret som den mest inspirerende person i verden.

Det skriver tv2.dk

Billederne af den lille udsultede Hope, som fik vand fra en flaske af danske Anja Ringgren Lovén i en nigeriansk landsby gik i februar verden rundt. Den lille dreng var blevet forladt af sin familie, som troede, at han var et heksebarn.

Hope er langt fra alene: Mange børn i Nigeria bliver ladt i stikken. Anja Ringgren Lovén har dedikeret sit liv til at hjælpe de børn.

Følger sit hjerte

Hendes store indsats har nu affødt, at Anja Ringgren Lovén er blevet kåret til den mest inspirerende person i verden ifølge det østrigske magasin OOOM.

- Jeg er selvfølgelig meget stolt over at været blevet kåret, men jeg er samtidig også meget overrasket. Jeg følger jo blot mit hjerte i alt, hvad jeg gør, og det er svært at rose sig selv, siger hun til TV2 om den flotte titel.

Magasinet, som lægger vægt på personlig udvikling og inspiration, placerer Anja Ringgren Lovén over en lang række prominente personer, heriblandt USA’s præsident Barack Obama, som er på andenpladsen, indflydelsesrige skuespillere som Chalize Theron og Leonardo DiCarprio og den katolske kirkes overhoved, Pave Frans.

Ikke en enmandshær

Danskerne stod i kø for at donere til Anja Ringgren Lovéns nødhjælpsorganisation DINnødhjælp i kølvandet på de hjerteskærende billeder af Hope og indsamlede nok til at udbygge hendes børnehjem til endnu flere af de nigerianske "heksebørn". I dag bor 38 børn på børnehjemmet, og de er stadig i gang med den omfattende udbygning.

Og lille Hope? Han har det godt og starter i børnehave i det nye år, fortæller hun.

I sit Facebook-opslag, hvor Anja Lovén deler sin glæde over kåringen, skriver hun, at hun deler æren med sin mand, David, og alle sine medarbejdere, som arbejder for den samme sag i Nigeria.

- Jeg er ikke en enmandshær, og jeg ville ikke være kommet så langt med mit arbejde som jeg er i dag, hvis det ikke havde været for det hårde arbejde, mit danske og nigerianske team udviser hver eneste dag. Deres engagement og loyalitet er i den grad medvirkende til, at vi er kommet på verdenskortet, siger hun til TV2.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.