Ankebommert i banksag skal for Højesteret

Vestre Landsret afviste anke i banksag, fordi den kom en dag for sent. Nu skal Højesteret afgøre sagen.

Anklagemyndigheden har fået tilladelse til at få Højesterets vurdering af, om en sag mod syv ledende bankansatte kan behandles af landsretten, selv om beskeden om anke blev sendt af sted en dag for sent.

Det oplyser Rigsadvokaten.

Det er den såkaldte Ebh-sag, det drejer sig om. Her var otte ledende bankfolk fra Ebh Bank, Sparekassen Kronjylland og Morsø Sparekasse tiltalt for kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri.

1. juli blev alle otte frifundet ved Retten i Hjørring.

Bagmandspolitiet besluttede sig for at anke sagen for de syvs vedkommende til Vestre Landsret. Det skulle ske senest 15. juli, men på grund af en fejl skete det først 16. juli.

Ifølge medarbejderne hos statsadvokaten var brevene til de tiltalte gjort klar til afsendelse 15. juli 2015 omkring klokken 14 og lagt i statsadvokaturens postrum.Herfra er det usikkert, hvad der er sket, men brevene kom altså ikke af sted til tiden.

Det fik i oktober Vestre Landsret til at afvise Bagmandspolitiets anke.

- Det forhold, at genparterne blev sendt per mail til forsvarerne 15. juli 2015 og af politiet blev afleveret til de tiltalte 16. juli 2015, kan ikke indebære en fravigelse af kravet om, at brevene skal være sendt 15. juli 2015, skrev landsretten.

Det syntes anklagemyndigheden ikke var rimeligt.

- Afvisning af anklagemyndighedens anke er principiel - hvor bogstaveligt skal retsvæsnet følge firkantede brevregler? skrev Rigsadvokaten dengang på Twitter.

Derfor ville Rigsadvokaten have Højesteret til at afgøre spørgsmålet. Det kræver dog en tilladelse fra Procesbevillingsnævnet - en tilladelse som anklagemyndigheden altså nu har fået.

- Rigsadvokaten er tilfreds med, at Højesteret skal afgøre principielt spørgsmål om firkantede brevregler i Ebh-sag, hedder det fredag på Twitter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.