Anker dom: Brady raser over deflategate-straf

Tom Bradys agent kalder deflategate-straffen til spilleren og klubben for latterlig. Brady vil anke dommen.

Bølgerne går højt i USA, efter at de regerende Super Bowl-mestre fra New England Patriots og holdets stjerne-quarterback Tom Brady er blevet idømt en hård straf i den famøse deflategate-sag.

NFL-organisationen mener, at klubpersonale, med Tom Bradys vidende, bevidst lukkede luften ud af boldene i slutspilskampen mod Indianapolis Colts, således at boldene ikke overholdt kravene til lufttryk.

Det har givet New England Patriots en rekordhøj bøde på en million dollar (6,7 millioner kroner), fratagelse af førsterundevalg i 2016-draften samt fjerderundevalg i 2017, ligesom Brady er suspenderet i næste sæsons fire første kampe - uden løn.

Men den straf vil Tom Brady anke, fortæller hans advokat Don Yee ifølge Reuters.

- Straffen er latterlig og har intet juridisk grundlag, siger Yee og tilføjer:

- Jeg mener, at udkommet af sagen var bestemt på forhånd. Der var ikke skyggen af retfærdighed i Wells-efterforskningen (navnet på undersøgelsen, red.).

Efter dommen kom New England Patriots-ejer Robert Kraft med en udtalelse, hvor han samtidig slår fast, at Brady har klubbens "uforbeholdne støtte".

- Straffen overstiger klart enhver rimelig forventning. Den er udelukkende baseret på indicier i stedet for klare beviser, lyder det fra klubejeren.

New England Patriots var tilbage i 2007 også involveret i en skandale - den såkaldte Spygate - hvor holdet ulovligt videofilmede modstanderholdets defensive signaler under en kamp.

Den gang fik både klub og cheftræner Bill Belichick bøder på henholdsvis 1,65 millioner kroner og 3,3 millioner kroner, ligesom klubben også blev frataget et førsterundevalg i draften.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.