Anklage: Contador skulle vinde i Aalborg

Ifølge medie forsøgte arrangøren af Aalborg Mægleren Grand Prix at fixe resultatet

Foto: Claus Søndberg

Foto: Claus Søndberg

AALBORG:Tirsdag aften blev der kørt cykelløb i Aalborgs gader. Og arrangørerne af Aalborg Mægleren Grand Prix lagde ikke skjul på, at det var løbets helt store profil, Alberto Contador, det hele handlede om.

Men nu viser det sig, at arrangørerne af løbet, Special Invite, har tilbudt i hvert fald ét dansk hold 1000 kroner per rytter, hvis de stillede op, dog med det krav, at Contador skulle have ”en god oplevelse”. Det skriver DR Sporten.

Formanden i Danmarks Cykle Union (DCU), Niels Sørensen, bekræfter overfor DR Sporten, at man har modtaget oplysninger om sagen.

- Det drejer sig om, at nogle cykelhold har haft opfattelsen af, at gadeløbet skulle være et løb, hvor man helst så Alberto Contador skulle vinde. Det vil jo altså sige aftalt spil, siger Niels Sørensen til DR Sporten. Senere har han modtaget en garanti fra Special Invite, for at løbet i Aalborg ville blive afviklet uden snyd.

DR Sporten har set en mail, hvor Special Invite tilbyder et dansk cykelhold betaling for at lade Alberto Contador vinde i Aalborg. Direktør i Special Invite, Jonas Mikkelsen, står som afsender af mailen.

Til DR Sporten siger han, at ønsket var at lave et show, ikke et cykelløb.

- Som det første kontaktede vi DCU og fortalte, at vi gerne ville lave et show, hvor Alberto Contador var hovedpersonen. I et show der er det arrangøren, der bestemmer, hvordan tingene skal være. Det var okay med DCU, men da vi skulle spørge holdene, så synes de ikke, det var en god idé, siger Jonas Mikkelsen, der kalder det synd for ’cykeldanmark’, hvis Contador var blevet sat af i Aalborg.

Det blev i øvrigt Alberto Contadors holdkammerat fra Thy, Michael Valgren, der endte med at vinde løbet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.