Danmark

Anklage: Entreprenør underbetaler metrobyggere

En italiensk entreprenørkoncern anklages for at have brudt overenskomsten ved metrobyggeriet i København.

Anklage: Entreprenør underbetaler metrobyggere

Den italienske entreprenørkoncern Trevi, der står for en del af arbejdet ved metrobyggeriet i København, stævnes med et millionkrav, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det er Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) i København, der har præsenteret italienerne for et samlet krav på i nærheden af syv millioner kroner for blandt andet underbetaling i forhold til overenskomsten.

For eksempel er der angiveligt konstateret lønsedler med en grundløn på helt ned til 64 kroner i timen, og den gennemsnitlige grundløn er på 73 kroner i timen.

Faglig sekretær i BJMF Jesper Weihe siger til Licitationen, at han ikke mindes faglige sager, der har givet anledning til så stort et krav, som det er tilfældet i den konkrete sag.

- Trevi har groft sagt kørt på deres aftaler fra Italien, lige siden de begyndte på Cityringen for 10 måneder siden, og det er uanstændigt, at de endnu ikke har fundet ud af, at de er kommet til Danmark, siger Jesper Weihe.

Trevi kan imidlertid ikke anerkende kravet, og på et såkaldt fællesmøde med deltagelse af Dansk Byggeri, hvor Trevi har været medlem siden april, er det aftalt, at sagerne skal afklares gennem det fagretslige system.

Trevi har siden november sidste år arbejdet som underentreprenør for Cityringens totalentreprenør, det ligeledes italienske konsortium Copenhagen Metro Team (CMT).

Det har ikke været muligt for Licitationen - Byggeriets Dagblad at få en kommentar fra Trevi's danske HR-chef Gitte Barfoed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.