Anklage: Klubejer udlejede kabiner til prostitution

En klub tjente ifølge anklager over 650.000 kroner på at leje kabiner til prostitution. Ejer nægter skyld.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Parkeringsproblemer, Istedgade Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Ejeren af sexklubben Club 18 i Istedgade risikerer at skulle betale mere end 650.000 kroner, som klubben har taget i entré fra november 2013 til juni 2015.

Sammen med to ansatte på den københavnske sexklub er den 64-årige ejer tiltalt for at have udlejet kabiner, som prostituerede kunne bruge sammen med deres kunder.

Fredag skal sagen for Københavns Byret, hvor den tiltalte klubejer vil nægte sig skyldig.

Club 18 skriver på sin hjemmeside, at det koster 60 kroner at komme ind i swingerklubben. For de penge får gæsterne blandt andet adgang til en stor "playground", kabiner og biografer.

Klubben fremhæver desuden, at det ikke er tilladt at sælge sex i klubben.

Men ifølge anklagemyndigheden skulle entréen på 60 kroner betales af gadeprostituerede og deres kunder, når de ville bruge kabinerne til prostitution.

Anklager Louise Pedersen vil derfor kræve fængselsstraf, og at ejeren tilbagebetaler 656.560 kroner. Det er det beløb, som det skønnes, at klubben har tjent på entré fra november 2013 til juni 2015.

Indtjeningen svarer til, at næsten 11.000 gæster skal have besøgt klubben i løbet af halvandet år.

Fredag begynder sagen i retten, hvor klubejeren og de to andre tiltalte vil afgive forklaring. Ifølge forsvarer Peter Secher Schmidt kommer sagen til at handle om, hvilket slags sted Club 18 er.

- Hvis det er en sexklub, hvor folk har sex, og nogle tager imod betaling, så er det ikke strafbart efter min overbevisning, siger forsvareren.

Han forklarer, at der kommer prostituerede fra gaden ind på klubben. Alligevel mener han, at tiltalte skal frifindes. Salg af sex er nemlig ikke det primære, der foregår i klubben, påstår advokaten.

- Hvis du har et sted at gå hen og søge varmen og sikkerheden, så er dit liv et andet. De piger, der står og trækker på gaden, har en uhyggelig høj risiko for at blive udsat for grimme ting, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.